Rakeback typer

Der findes forskellige former for rakeback i online poker.

Du kan støde på begreber som rakeback, cashback, VIP Programmer, valueback og meget andet, og det kan være forvirrende at finde ud af hvad forskellen i bund og grund er.

I denne rakeback guide tager vi hul på de forskellige typer af rakeback, og hvordan de fungerer.

Rakeback

Den klassiske rakeback defineres ved at du får en pre-defineret procentdel af din rake tilbage hver måned. Har du fx. en rakeback aftale på 30%, får du selvfølgelig 30% af din månedlige rake tilbage i begyndelsen af næste måned.

Læs mere om rakeback

 Cashback

Cashback hænger som regel sammen med en form for VIP Program, hvor du optjener points med du spiller poker. Disse point kan derefter veksles til kontanter på den pågælgende pokersides hjemmeside (eller direkte i pokerklienten).

Læs mere om cashback

VIP Program

Et VIP Program er efterhånden det mest typiske hos alle pokersider. Det hænger sammen med at pokersiderne gerne vil belønne spillerne efter hvem der spiller mest poker. Dem der spiller mest er selvsagt de største VIPs og får dermed også den største del af sin rake tilbage.

VIP Programmer giver dig typisk helt op til 40-50% “rakeback”.

Læs mere om VIP Programmer

Valueback

Valueback er en betegnelse, som dækker over en kombination af flere ting. Får du fx. 30% rakeback, som kan kombineres med en velkomstbonus der giver dig 13% af din rake tilbage (dvs. du får 43% af din rake tilbage i alt), vil det typisk kaldes “valueback” i stedet for rakeback.

I en valueback-procent indregnes ofte også value fra rake races eller andre promotions pokersiden afholder for sine spillere.

Hvorfor kaldes det “valueback” og ikke bare “rakeback”?

På nogle netværk (som fx. Ongame) er rakeback ulovligt. De pokersider/skins der har hjemme på Ongame må ikke tilbyde rakeback til sine spillere. Dette er en generel netværks-politik fra Ongames side, og har ikke noget at gøre med den danske spillelov.

Pokersiderne må dog gerne tilbyde fx. VIP Programmer og races, men de må ikke reklamere med mere end 40% valueback.

Aktuelt kan du dog komme en del højere op i procenterne, hvis du indtager det højeste VIP level (og dermed får 40% af din rake tilbage) samt spiller med i races der giver kontante pengepræmier.

Disse præmier modregnes nemlig ikke i udbetalingerne fra dit VIP Program, og derfor kommer du højere op end 40% i valueback. For de allerstørste rakers er værdien i et godt VIP Program + rake races markant højere end værdien ved en standard rakeback-aftale.

PokersiteRakeback / VIPBonus 
36%$700Læs om aftalen
40%$2500Læs om aftalen
50%3000 krLæs om aftalen
45%200% / $10000Læs om aftalen
66%100% / $600Læs om aftalen