Rake back historie

Online poker og rake back. Det er ikke længe siden den første pokerside, Planet Poker, åbnede op for pokerspil på nettet.

Det skete tilbage i 1998.

At Planet Poker aldrig rigtig slog igennem og hurtigt – i størrelse – blev overgået af Paradise Poker (1999), der de første mange år var dominerende på markedet, er en anden historie.

Hurtigt fulgte de – i dag – dominerende Poker Stars (2001) og Party Poker (2001) i kølvandet som aktører på den hastigt voksende online pokerscene.

De to pokersider udviklede sig – som vi ved i dag, og i takt med at stadigt flere online pokersider fulgte trop – til to af de største pokersider på nettet (Poker Stars er suverænt den største pokerside, mens Full Tilt Poker følger trop som nummer to, red. 2009).

Men dengang, i de sene halvfemsere og starten af år 2000 – 2003, kunne man ikke få rake back.

Rake back i online poker – dengang og nu

Selvom det den dag i dag kan være svært at sætte sig ind i, var det i de tidlige Paradise Poker / Poker Stars / Party Poker dage – og i det næste lange stykke tid – utænkeligt at få en rake back aftale. Hverken på disse, eller hos nogle af de mindre pokersider, der begyndte at se dagens lys.

Begrebet rake back eksisterede nemlig ikke.

Detaljerne omkring hvornår, hvordan og hvor rake back blev “opfundet” er ikke helt klare. Men det er ikke helt forkert at sige, at fænomenet opstod for ca. 7 år siden (omkring 2002), og at det var en stor affiliate for Poker Plex (det tidligere Cryptologic netværk) der kom på ideen; selve ideen, konceptet, bag rake back kom altså ikke fra spiludbyderne selv, men fra en affiliate. Og naturligvis begyndte udbredelsen stille og roligt i USA, for – efterhånden som kendskabet til online poker voksede i Europa – også at komme til Danmark.

De store ikke med i rake back-kapløbet

Nu, som dengang i “de tidlige dage,” er de store aktører på online poker markedet ikke gået med på rake back bølgen, hvilket selvfølgelig er en stor skam for alverdens online poker spillere.

Hvem ville ikke gerne have en rake back aftale på eksempelvis PokerStars eller PartyPoker?

Den korte forklaring på, at disse giganter ikke udbyder rake back er, at de ganske simpelt ikke behøver det; spillerne kommer til dem uanset, hvilket ene og alene er pga. disse giganters turneringsudbud, action og generelle synlighed i medier og pokermiljøer generelt.

Deres produkt og position er simpelthen for stærk.

Hvor gives der rake back i dag?

For en up-to-date oversigt over hvilke pokersider der tilbyder rake back i dagens Danmark, anbefaler vi at du læser mere om poker netværk og de forskellige, store som små, aktører der holder til de forskellige steder.

Derudover kan du med fordel se nærmere på nedenstående oversigt over vores bedste rake back aftaler.

PokersiteRakeback / VIPBonus 
36%$700Læs om aftalen
40%$2500Læs om aftalen
50%3000 krLæs om aftalen
45%200% / $10000Læs om aftalen
66%100% / $600Læs om aftalen

Flere rakeback aftaler