Hvad betyder rake?

I alle former for poker – både online og live – tages der i såvel cash games som turneringer en afgift / gebyr for at spille. Rake er de gebyrer du betaler, når du spiller disse hænder og turneringer.

Måden raken udregnes på afhænger af, hvad du spiller.

Herunder kan du læse mere om hvordan du betaler rake til pokersiderne, alt efter om du spiller cash games eller turneringer.

Derudover giver vi dig til sidst forklaringen på hvordan rake påvirker dit poker-regnskab og hvad du kan gøre for at få flest mulige penge ud af dit pokerspil.

 

Se vores rake back aftaler her!

Hvis du leder efter en god rake back aftale - klik her!

Cash game rake

Ved cash games tages oftest 5% af puljen i rake i hver eneste pulje, der vindes af en spiller ved bordet. Ofte er et cap (øvre grænse) på $3. Der kan i disse tilfælde ikke tages over $3 i rake i en pulje.

Eksempel: Spiller du en hånd med blinds på $0.50/$1 og ender med at komme all in med din modstander, hvor I begge har $100 investeret så der i alt ligger $200 i potten, vil der blive taget $3 af de $200 i rake.

Dvs. vinderen af potten reelt vinder $197.

I dette eksempel har du betalt $1.50 af den samlede rake i potten, men din modstander i teorien betaler den anden halvdel af de $3.

Det har den betydning, at hvis du har en rake back aftale (som vi kommer tilbage til senere i denne tekst), vil du få x-antal % tilbage af de $1.50, du har betalt i rake i denne hånd.

Turnering-/SNG gebyrer

Ved indskud i en online poker turnering lægger spilleren ofte 10% af indskuddet til turneringspuljen i rake.

Dvs. at en turnering, hvor du f.eks. lægger $10 i puljen, vil blive pålagt et gebyr (rake) på $1. Derfor vises sådan en turnering som $10+$1 i lobbyen på pokersiden.

Det samme princip gælder for sit & go’s.

Dette gebyr betales kun ved spillets begyndelse, altså ikke efter hver hånd der spilles.

Freerolls og play money er selvfølgelig 100% gratis.

Hvilken betydning har rake for mit pokerspil?

Det er klart at hvis du spiller meget poker, løber din rake op i et forholdsvist stort beløb hver eneste måned, alt efter hvor meget du spiller.

Vi kender spillere, som betaler i tusindevis af dollars i rake hver eneste måned, og det er klart den slags spillere er gode kunder for enhver pokerside.

Derfor belønner mange pokersider også deres mest aktive spillere (dvs. de største rakere) med solide rake back aftaler eller VIP belønninger af forskellig karakter.

Få store dele af din rake tilbage hver måned

Online poker giver dig muligheden for en særlig VIP aftale med den pokerside, du spiller på. Dette tilbud får du kun hos online pokersider.

VIP aftalerne kaldes rake back aftaler, som i bogstaveligste forstand betyder, at du får “rake tilbage”.

Her på Toprakeback.dk har vi samlet alle de bedste rake back aftaler på det danske pokermarked, og det bedste er, at hos os er ingen spiller for stor eller lille til at få en rake back aftale.

Vil du også have en del af din betalte rake tilbage, hver måned, så tøv ikke med at tilmelde dig en rake back aftale via Toprakeback.dk.

God fornøjelse med spillet.

Top 5 rakeback aftaler

PokersiteRakeback / VIPBonus 
36%$700Læs om aftalen
40%$2500Læs om aftalen
50%3000 krLæs om aftalen
45%200% / $10000Læs om aftalen
66%100% / $600Læs om aftalen

Flere rakeback aftaler